Zagajička brda

Kako do Zagajičkih brda? Šta videti u Deliblatskoj peščari?

Ovde se nalazi google mapa svih mesta koje smo posetili, gde smo jeli, ostavili auto, a gde vi možete parkirati svog četvorotočkaša pri poseti Zagajičkim brdima.

Mi smo iz Beograda putovali preko Pančeva, gde smo doručkovali, a zatim želeli da posetimo pančevačke svetionike. Kako je nivo reke dosta porastao, nismo bili u mogućnosti da im priđemo. Ostavili smo ih za neku drugu priliku, a vama preporučujem da ih posetite jer deluju zanimljivo. Ucrtani cu na mapi koju sam gore linkovao.

Dalje smo preko sela Dolova stigli u selo Deliblato i tu napravili dvočasovni predah, uz šetnju kraj jezera, obilaska dve crkve i parka. Trg u centru sela je takođe jako simpatičan ali se trenutno renovira. Pokraj jezera postoji na obližnjem brdui drveni vidikovac odakle možete sagledati lepotu ovog mesta. Čak se u jezeru možete i kupati, što su radili lokalni klinci. Mi kupaće nismo poneli nažalost.

Put kroz centar peščare između sela Deliblato i Šušare nije baš u najboljem stanju, ima dosta rupa tako da vozite pažljivo. Nasuprot tome ceo taj potez je jako lep jer se prolazi kroz gusto rastinje ovog prirodnog fenomena, tako da mi svakako nismo zažalili. Ukoliko pak ne volite puteve sa rupama, možete voziti magistralom preko Alibunara. Na mapi imate ucrtano gde skrećete za “parking”, između mesta Šušara i Izbište. Greškom smo skrenuli kod Šušare desno i ubrzo upali u blato iz kojeg smo malo teže izašli, tako da preporučujem da ipak nastavite prema Izbištu i pratite instrukcije koje sam naveo u mapi. Ukoliko vidite na putu bare ili blato, nemojte kolima pokušavati dalje, ostavite ih i krenite peške. Sa sobom ponesite dosta vode i grickalice jer u samom rezervatu ne postoji prodavnica niti ugostiteljski objekat.

Po povratku smo i večerali u Pančevu, što i vama preporučujem. Veče kraj Tamiša. Više detalja o ovom putovanju možete pročitati u mom tekstu na portalu pink.rs

Zapratite moj instagram nalog za više ovakvih predloga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *