Kako do Marakeša?

BEOGRAD > MARAKEŠ avionom od 150 evra
Iz Beograda ne postoji direktan let do Maroka, ali se može ići sa presedanjima, te evo nekih primera:
Beograd > Baden Baden (WizzAir); Baden Baden > Marakeš (RyanAir)
Beograd > Beč (AirSerbia); Beč > Marakeš (Laudamotion)
Beograd > Atina (AirSerbia); Atina > Marakeš (RyanAir)
Beograd > Karlsruhe (WizzAir); Karlsruhe > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Lyon (EasyJet); Lyon > Beograd (WizzAir)
Marakeš > Barselona (RyanAir); Barselona > Beograd (Vueling)
Marakeš > Atina (RyanAir); Atina > Beograd (AirSerbia)

Jednostavnija varijanta i malo skuplja je da idete preko kompanije Turkish Airlines, karte se kreću negde od 280 evra naviše, sa presedanjem u Istanbulu. U tom slučaju ne morate sve karte kupovati posebno, niti mariti za prtljag.
Kao i Turkish, možete proveriti i cene kod AirFrance i KLM, moguće je da i oni imaju nekada promocije za letove iz Beograda preko Pariza, odnosno Amsterdama.
Više informacija u dnu teksta.

Aerodrom u Marakešu
Od aerodroma do grada možete ići autobusom ili taksijem. Autobus na liniji 19m vozi sa terminala do “Jemaa el Fna”. Ide na svakih pola sata. Cena autobusa je oko 3 evra po smeru. Lokalci će vas pokušati prevariti da autobus ne saobraća kako bi išli taksije.
Taksi do centra košta oko 7 evra (do troje ljudi) ili 10 evra (do 6 ljudi). Najbolje je da pre samog ulaska u taksi dogovorite cenu.

TEMIŠVAR > MARAKEŠ avion od 70 evra + transfer
Iz Temišvara se do Maroka može stići već po ceni od 70 evra za povratno putovanje sa ručnim prtljagom, sa presedanjem. Evo primera:
Temišvar > Karlsruhe (WizzAir); Karlsruhe > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Milano (RyanAir); Milano > Temišvar (RyanAir)
Temišvar > Memingen (WizzAir); Memingen > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Memingen (RyanAir); Memingen > Temišvar (WizzAir)
Temišvar > Venecija (WizzAir); Venecija > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Madrid (RyanAir); Madrid > Temišvar (WizzAir)

NIŠ > MARAKEŠ avion od 100 evra
Niš > Karlsruhe (AirSerbia); Karlsruhe > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Milano (RyanAir); Milano > Niš (RyanAir)
Marakeš > Beč (Laudamotion); Beč > Niš (WizzAir)

TUZLA > MARAKEŠ avion od 110 evra
Tuzla > Frankfurt (WizzAir); Frankfurt > Marakeš (RyanAir)
Tuzla > Memingen (WizzAir); Memingen > Marakeš (RyanAir)
Marakeš > Berlin (RyanAir); Berlin > Tuzla (WizzAir)
Marakeš > Eindhoven (RyanAir); Eindhoven > Tuzla (WizzAir)

Informacije:
Iz Temišvara je jako puno mogućnosti da dodjete do Marakeša sa presedanjem, koristeći ove dve kompanije tako da možete izabrati najbolju opciju za dan koji vam odgovara.
Kod niskotarifnih kompanija, osnovne tarife koje su i najjeftinije podrazumevaju putovanje samo sa ručnim prtljagom (rancem), dok se mali kabinski kofer ili čekirani veliki kofer doplaćuju. Kod regularnih aviokompanija (AirSerbia, KLM, Turkish, AirFrance) mali kabinski kofer je besplatan, veliki kofer se doplaćuje. Ukoliko putujete sa velikim koferom imajte na umu da morate sami nakon prvog leta kod presedanja podići svoj kofer i predati na sledeći let (ukoliko to nije let regularnom kompanijom na oba leta, tipa kao kod Turkisha, AirFrance ili KLM, tu ne morate brinuti za prtljag jer automatski ide ka krajnjoj destinaciji). Čekiranje se vrši kod jeftinijih tarifa isključivo online (čekiranje na aerodromu se naplaćuje), dok kod viših tarifa gde imate uključen i čekirani kofer možete se besplatno čekirati i na aerodromu. Sve karte morati kupovati odvojeno, ako imate četiri leta sa presedanjem, četiri karte morate posebno kupiti. Budite sigurni da izmedju letova kod presedanja imate dovoljno vremena da predjete na sledeći let jer u slučaju kašnjenja, nemate prava na refundaciju sledećeg leta kod niskotarifnih kompanija, naročito ako su različite kompanije u pitanju.
Dobar predlog je da kod letova niskobudžetnim kompanijama i kombinacijom uvek možete naćinajjeftiniju varijantu, možete leteti ka tamo iz Beograda a vraćati se preko Temišvara ili Niša ako je ta opcija jeftinija.
Prevoz do aerodroma u Temišvaru ili Nišu obavljaju kombi prevoznici: Terra i Pexon pa možete ih pozvati i rezervisati transfer. Voze direktno od adrese na kojoj živite do terminala, usklađeni sa vremenom leta i drugim putnicima. Po povratku vas čekaju na terminalu i voze nazad.

Linkovi aviokompanija iz teksta:
AirSerbia
Laudamotion
Turkish Airlines
RyanAir
WizzAir
EasyJet
Vueling
AirFrance
KLM

Zapratite me na INSTAGRAMu!

hhh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *