Kako do Kopenhagena?

BEOGRAD > KOPENHAGEN od 150 evra
Iz Beograda do glavnog grada Danske saobraća direktno kopmpanija AirSerbia, sa  letom u trajanju nešto više od 2 sata. Povratne karte se mogu naći od 200 evra. Ukoliko kupujete osnovnu tarifu, imajte na umu da je čekiranje moguće odraditi isključivo online, te da imate pravo na samo ručni prtljag. Standardna tarifa (skuplja za oko 20 evra) podrazumeva i čekirani prtljag 23kg, kao i mogućnost čekiranja na aerodromu.
Sa presedanjem, povratne karte možete naći već od 150 evra kod sledećih kompanija: Austrian, Lot, Lufthansa, Swiss. Kod svih letova je jako kratko čekanje izmedju letova tako da ste na odredištu već za 4 do 5 sati.

BUDIMPEŠTA > KOPENHAGEN od 34 evra + transfer do Budimpešte
Niskobudžetne kompanije RyanAir i Norwegian lete direktno iz glavnog grada Mađarske do Kopenhagena, cena povratne karte se kreće već od 34 evra (najniže tarife). Proverite datume i tarife na njihovim sajtovima, možete uklapati ovde dve kompanije po smerovima koji vam odgovaraju. Iz Beograd i Novog Sada do aerodroma u Budimpešti svakodnevno saobraća kombi prevoz kompanije TerraTravel, po ceni od 50 evra za povratno putovanje. U pitanju je usluga od vrata do vrata, dolaze po vas na adresi, voze na aerodrom i kasnije pri sletanju vas čekaju i vraćaju na adresu.

RyanAir
Standard tarifa: ručni prtljag (40cm x 20cm x 25cm). Karta se ne može refundirati, čekiranje isključivo online.
Plus tarfifa (skuplja oko 20e po smeru): dva ručna prtljaga + čekirana torba 20kg + prioritetno ukrcavanje + rezervacija sedišta. Čekiranje online.
FlexiPlus tarifa (skuplja oko 45e): prioritetno ukrcavanje, dva ručna prtljaga + brza linija na bezbednosnoj proveri + čekirana torba + čekiranje na aerodromu + fleksibilnost kod promene karte ili otkazivanja.

Norwegian
Low tarifa: ručni prtljag (55 x 40 x 23cm) plus mala torba (25 x 33 x 20cm), težina do 10kg. Karta se ne može refundirati.
Low+ tarifa (30e skuplja): ručni prtljag + rezervacija sedišta + čekirani prtljag 20kg. Ne može se refundirati.
Flex tarifa (220e skuplja): ručni prtljag + rezervacija mesta + dva čekirana prtljaga po 20kg. Karta se može zameniti ili otkazati do pola sata pre leta.
Čekiranje je besplatno online ili na aerodromu.

BEOGRAD > MALME > KOPENHAGEN od 62 evra
Još jedna opcija da jeftinije prodjete do Kopenhagena je let kopanijom WizzAir do Malmea, gde se povratne karte kreću već od 30 evra za najnižu tarifu.  Sa aerodroma u Malemeu do Kopenhagena saobraća autobus kompanije NeptunBus po ceni od 16 evra po smeru.

SOFIJA > KOPENHAGEN od 38 evra + transfer do Sofije 
Kopanija WizzAir ima direktne letove iz Sofije do Kopenhagena, let traje oko tri sata, a cene se kreću od 38 evra naviše (najniža tarifa). Iz Beograda i Niša postoji kombi prevoz koji vas sa adrese vozi do aeordroma u Sofiji, prevoznik se zove Pexon.

WizzAir
Basic tarifa: ručni prtljag u kabini (40x30x20 cm), čekiranje isključivo online do dva dana unapred.
WizzGo tarifa (skuplja 45e po smeru): ručni prtljag + torba 20kg + biranje sedišta + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
WizzPlus tarifa (skuplja od osnovne za 65e po smeru): ručni prtljag + 32kg torba + fleksibilnost promene karte, refundacija novca na wizz račun + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
Ukoliko na osnovnu tarifu želite da dodate samo prtljag od 20kg, cena je oko 35 evra po smeru doplata.

SKOPLjE > KOPENHAGEN od 50 evra + tranfer do Skoplja
WizzAir takodje saobraća na relaciji Skoplje – Kopenhagen dva puta nedeljno, gde se povratne karte (u najboljem slučaju i najnižoj tarifi) mogu naći već od 50 evra. Pexon kombi prevoz ima svakodnevne polaske iz Novog Sada, Beograda i Niša za aerodrom u Skoplju, usluga od vrata do vrata, sa adrese koju dogovorite.

Aerodrom u Kopenhagenu
U zavisnosti od lokacije u gradu na koju želite stići, možete uhvatiti metro ili lokalni voz sa aerodroma. Cena karte u jednom smeru je oko 5 evra, a putovanje traje oko 15 minuta. Na mapi pogledajte šta vam više odgovara ili pitajte na info pultu. Stanice se nalaze na istoj strani ali su odvojene spratom, vozovi su ispod a metro na spratu iznad.
Taksi do grada košta oko 40 evra po smeru.

Pratite me na instagramu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *