Kako do Ženeve?

SRBIJA > ŽENEVA autobusom
Iz Beograda do Ženeve cene povratnih karata se kreću oko 260 evra. Takođe, postoji dosta linija ka ovom gradu iz drugoh gradova Srbije.

BEOGRAD > ŽENEVA / AVIONOM
Iz Beograda do Ženeve direktne letove ima niskobudžetna kompanija EasyJet gde se povratne karte mogu naći već po ceni od 55 evra (uključene takse, kabinski prtljag, dok se čekirani prtljag doplaćuje). Ukoliko nema jeftinijih karata preko njih, možete uvek pogledati kompanije Austrian, Swiss i Lufthansu koje nude karte po cenama od 160 evra naviše. Sve tri kompanije nemaju direktan let već je presedanje u pitanju, ali se mogu naći jako dobre konekcije sa kratkim transferom.

Aerodrom Ženeva do grada
Ono što je zanimljivo, ukoliko dolazite avionom u ovaj grad, na aerodromu sa automatizovane mašine dobijate kartu za gradski prevoz u trajanju od 80 minuta poptuno besplatno. Automati se nalaze u holu gde preuzimate prtljag. Kartu možete koristiti za voz koji sa terminala vozi ka gradu, i dalje preći na autobus ili tramvaj, sve to naravno sa limitom od 80 minuta, što je generalno dovoljno. Takodje, ukoliko odsedate u nekom hotelu, hostelu ili kampu u Ženevi, od njih ćete dobiti besplatnu karticu za prevoz tokom celog svog boravka koju možete koristiti za sve tipove javnog prevoza, pa i brodiće. Samo je zatražite na recepciji pri dolasku. Taksi od aerodroma do grada košta oko 40 franaka.

SRBIJA > LOZANA > ŽENEVA (autobus)
Kompanija “Bogojević” ima polaske iz gradova u Srbiji za Lozanu svakog dana, gde je iz Beograda povratna karta 180 evra. Ostale gradove i cene iz kojih možete ići do Lozane možete pogledati na njihovom sajtu. Kartu je moguće kupiti i online. Regularna povratna karta od Lozane do Ženeve vozom je 40 evra, ali ukoliko ranije rezervišete karte preko sajta, za odredjeni voz u odredjeno vreme možete naći karte i po 5 evra po smeru. Takodje, možete koristiti sajt BlaBlaCar izmedju ova dva grada i podeliti vožnju i novac za gorivo sa nekim ko već ide u istom smeru. Uvek sam imao jako prijatna iksustva sa ovim vidom prevoza, ukoliko nemate profil, napravite ga, poretražite ko ide u željenom pravcu u vreme koje vam odgovara i pošaljite zahtev. Vidim da se cene kreću za ovu rutu već od 4 evra po smeru, što je jako jeftina opcija.

Na sajtu TRIP SAVVY možete naći dosta jeftinih opcija za restorane, jeftinu kupovinu, besplatne muzeje i atrakcije. Preporučujem da pogledate.

Možete me pratiti na instagramu, pitati za bilo kakav savet ili ponuditi isti 🙂

One Reply to “Kako do Ženeve?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *