Kako do Pariza?

BEOGRAD > PARIZ / AVIONOM

WizzAir ima letove već od 85 evra za povratnu kartu (uračunate takse, mali ručni prtljag, tj. ranac. Za manji i veći kofer se doplaćuje). Leti od Beograda do aerodroma “Beauvais” koji je od Pariza udaljen 85 kilometara. Transfer od aerodroma do grada se može ostvariti autobusom ili taksije. Put autobusom traje 75 minuta i košta 17 evra u jednom smeru ili 15.90 evra ukoliko kupite kartu oniline. Povratna od 29 evra. U samom gradu, mesto sa kojeg kreće i gde stiže ovaj autobus je Porte Maillot. Ukupno: od 114 evra.
AirSerbia ima direktan let do Pariza, aerodrom “Charles de Gaulle” po ceni za povratnu kartu obično od 200 evra naviše. Sa ovog aerodroma do grada se stiže mnogo lakše i brže jer je bliži. Vozom (linija B3) se stiže za pola sata, po ceni od 11.40 evra za jedan smer. Autobusi saobraćaju do stanice Opera Garnier u Parizu po ceni od 12.50 evra po smeru. Taksi do grada košta izmedju 50 i 60 evra u zavisnosti od gužve. Ukupno: od 223 evra.
Lufthansa i Austrian, lete do Pariza sa kratkim presedanjima u Beču, Minhenu ili Frankfurtu već po ceni od 160 evra za povratnu kartu (uključene takse). Obe kompanije lete do istog aerodroma kao i AirSerbia, te je transfer do grada još 22.80 evra vozom u oba smera. Linija B3. Ukupno: od 183 evra.

Diznilend
Ukoliko idete direktno u Diznilend, sa aerodroma Charles de Gaulle postoji direktni autobus ispred terminala koji vozi do zabavnog parka i hotela. Cena u jednom smeru je 23 evra. Taksi do Diznilenda je oko 60 do 80 evra.

TEMIŠVAR > PARIZ
Iz Temišvara (Rumunija) do glavnog grada Francuske leti WizzAir takodje, ponekad sa nižim cenama nego iz Beograda, tako da uvek proverite i tu opciju. Povratne karte se kreću obično od 60 evra naviše (uračunate takse i mali kabinski prtljag – ranac). Dolazni aerodrom je takodje Beauvais. Transfer od Beograda do Temišvara košta 15 evra u jednom smeru, iz Novog Sada 20 evra, preko agencije Gea. Ukupno: od 119 evra.

SRBIJA > PARIZ / AUTOBUSOM
Iz Beograda ali i ostalih gradova u Srbiji postoji autobuska linija za Pariz. Cene povratnih karata se kreću oko 150 evra.

Možete me pratiti ali i pitati za dodatne informacije na instagramu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *