Kako do Lisabona?

Evo nekoliko načina kako možete stići do Lisabona:

BEOGRAD > LISABON avionom od 70 evra naviše.

Iz Beograda do Lisabona direktan let ima niskobudžetna kompanija WizzAir, gde lete za sada dva puta nedeljno (utorkom i subotom), a gde sam najnižu cenu karte pronašao za 70 evra (cena važi za najnižu tarifu gde je uključen mali kabinski prtljag (ranac) dok se veći kabinski i čekirani prtljag doplaćuju).

Presedanjem iz Beograda kompanijom EasyJet možete stići već po ceni od 100 evra za povratnu kartu (uključen kabinski prtljag dimenzije 56x45x25, za čekirani prtljag od 23kg potrebno je doplatiti oko 30 evra po karti, s tim što se presedanje kod niskotarifnih kompanija računa da imate dve odvojene karte, tako da vam je za ovaj povratni put putrebno 4 puta da doplatite prtljag). Ukoliko možete utovati samo sa malim koferom može biti dosta jeftinije. Takođe sve karte morate posebno kupovati, ne možete odjednom kupiti do krajnje destinacije. Posebno na primer Beograd>Ženeva, posebno Ženeva>Lisabon. Ukoliko imate čekirani prtljag, njega takođe morate podići između letova i predati na sledeći. Evo i nekih primera kako možete stići:
Beograd > Ženeva > Lisabon
Lisabon > Ženeva > Beograd
Lisabon > Bazel > Beograd
Kada kupujete karte preko niskotarifnih kompanija, obratite pažnju da između letova imate dovoljno vremena za presedanje, ili ukoliko prvi let malo kasni.

Još jedna opcija sa presedanjem između Beograda i Lisabona je kombinacija sledećih kompanija: Lufthansa, Swiss, Austrian. Zapravo na sajtu Lufthanse možete izvršiti rezervaciju kombinacije kao jedne karte s obzirom da je ona vlasnik i druge dve kompanije. Cene povratnih karata se kreću od 200 evra naviše (osnovne najniže cene uključuju mali kabinski kofer dok je za čekirani prtljag potrebno izdvojiti oko 25 evra po smeru dodatno). Postoji dosta varijacija kod ove konekcije tako da obratite pažnju na vreme transfera, uzaberite što kraće vreme jer ume biti i po nekoliko sati.

NIŠ > LISABON avionom od 110 evra naviše.
Iz Niša je moguće do Lisabona doći kombinovanjem nekoliko niskobudžetnih kompanija: WizzAir, Ryanair, Laudamotion. Evo predloga kako možete kombinovati letove:
Niš > Beč (WizzAir); Beč > Lisabon (Laudamotion ili WizzAir) sreda ili nedelja
Lisabon > Milano > Niš (Ryanair)
subotom
Povratne karte kada sve saberete se kreću već od 110 evra naviše (cena je za ručne prtljage (ranac) dok se veći kabinski prtljag ili čekirani prtljag doplaćuju, pri rezervaciji karata dobijate tačnu cenu. Sve karte morate posebno kupiti, čekirani prtljag ukoliko imate izmedju letova sami podići i predati za sledeći let. Obavezno obratite pažnju da letovi budu istog dana i da između letova postoji dovoljno vremena za transfer ili ako prvi let malo kasni. Nekada se isplati i da u gradu gde presedate ostanete jedan dan i taman obiđete i tu destinaciju, izaberite najbolje kako vama odgovara.

PODGORICA > LISABON avionom od 130 evra naviše.
Iz Podgorice do glavnog grada Portugala možete doći kombinacijom nekoliko niskobudžetnih prevoznika. Postavljam nekoliko ideja sa linkovima avio kompanija:
Podgorica > Bolonja > Lisabon (Ryanair) ponedeljkom
Podgorica > Budimpešta (WizzAir); Budimpešta > Lisabon (Ryanair) utorkom
Lisabon > Milano (EasyJet); Milano > Podgorica (WizzAir) nedeljom

Najnižu povratnu kartu za celokupno putovanje sam našao za 130 evra (uključen samo mali kabinski prtljag, ranac. Veći kabinski prtljag ili čekirani prtljag se doplaćuju s toga najniža cena je viša) Sve cene možete videti na njihovim sajtovima pri kupovini. Sve četiri karte morate posebno kupiti, čekirani prtljag ukoliko imate izmedju letova sami preuzeti i predati za sledeći let. Obavezno obratite pažnju da letovi budu istog dana i da između letova postoji dovoljno vremena za transfer ili ukoliko prvi let malo kasni.

BUDIMPEŠTA > LISABON avionom od 50 evra + transfer.
Direktnim letom iz Budimpešte do Lisabona možete stići kompanijama WizzAir ili Ryanair po ceni već od 50 evra za povratno putovanje. U najnižoj tarifi je uključen ranac kao kabinski prtljag (40x30x20cm), dok se mali kofer ili čekirani prtljag dodatno naplaćuju, a cene možete videti na njihovim sajtovima pri kupovini karte. Let traje nešto manje od četiri sata.

Iz Srbije do aerodroma u Budimpešti najlakše možete doći kombi prevoznicima: Terra Travel, Gea ili Pexon. Isprobao sam sve tri varijante i lično se uvek opredeljujem za Terru ukoliko je moguće jer su mi se pokazali kao najprofesionalniji. U pitanju su usluge od vrata do vrata, dolaze po vas na adresu i voze vas do krajnje destinacije zajedno sa još nekoliko putnika. Vreme dolaska se naravno određuje u skladu sa svim putnicima koji putuju. Cena ove usloge je oko 50 evra za povratno putovanje.

BANJA LUKA/ PRIŠTINA/ TEMIŠVAR > LISABON

Opcije iz Banja Luke: (najniža povratna karta 120 evra)
Banja Luka > Beč > Lisabon (Laudamotion)
Lisabon > Berlin (EasyJet); Berlin > Banja Luka (Ryanair)
Banja Luka > Milano > Lisabon (Ryanair)
Lisabon > Milano > Banja Luka (Ryanair)
Lisabon > Brisel > Banja Luka (Ryanair)

Opcije iz Prištine: (najniža cena koju sam našao 75 evra)
Priština > Budimpešta ili Beč > Lisabon (WizzAir)
Lisabon > Bazel > Priština (EasyJet)
Priština > Ženeva > Lisabon (EasyJet)
Lisabon > Ženeva > Priština (EasyJet)
Lisabon > Berlin > Priština (EasyJet)

Opcije iz Temišvara: (najniža cena koju sam našao 85 evra)
Temišvar > Bukurešt (Ryanair); Bukurešt > Lisabon (WizzAir)
Temišvar > Milano (WizzAir); Milano > Lisabon (Ryanair)
Lisabon > Milano (Ryanair): Milano > Temišvar(WizzAir)
Lisabon > Madrid (EasyJet); Madrid > Temišvar (WizzAir)

Najjeftinije cene se odnose na najniže tarife gde je uračunata karta i ručni prtljag (ranac 40x30x20cm). Za veći kabinski ili čekirani prtljag se mora doplatiti, sve cene ćete videti na sajtu prilikom rezervacije, cene se razlikuju u zavisnosti od sezone i dužine leta. Kod kupovine ovakvih karata preko niskobudžetnih kompanija sa presedanjem, sve karte morate posebno kupiti u zavisnosti koji vam letovi odgovaraju. Kod rezervacije obavezno obratiti pažnju da ste izabrali isti dan, ali i vreme između letova trbea biti dovoljno za transfer kao ili ako prvi let malo kasni. Ukoliko imate čekirani prtljag, kod letova niskobudžetnim kompanijama pri transveru sami morate podići sa prvog leta i predati na sledeći let.

Iz Srbije do aerodroma u Temišvaru saobraćaju svakodnevno kombi prevoznici kao i do aerodroma u Budimpešti, pogledajte gore u sekciji “Budimpešta” informacije i linkove za ovaj vid transfera.

Kako od aerodroma do grada?
Najlakše je do grada stići metroom, cena karte je oko 2 evra, mapu metroa možete pogledati ovde, te u skladu gde Vam se nalazi smeštaj isplanirajte transfer. Metro radi svakog dana između 06:30 i 01H. Aerobus je takođe jedna od opcija da dođete do grada ukoliko vam metro ne odgovara. Na njihovom sajtu imate cene kao i trasu kuda ide. Taksi od aerodroma do grada košta između 15 i 20 evra.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete mi pisati na instagramu.

One Reply to “Kako do Lisabona?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.