Kako do Gruzije?

Kako do Tbilisija? Glavnog grada Gruzije i ostatka ove fenomenalne zemlje koja postaje sve popularnija kod putnika.

BEOGRAD > TBILISI avionom od 140 evra.
Iz Beograda nažalost ne postoji direktan let do glavnog grada Gruzije, ali je u pregovorima o uspostavljanju. Do tada imamo nekoliko opcija sa presedanjem. Najjeftinije što sam ja našao je preko kompanija LOT i Aegan, gde je povratna karta 220 evra sa ručnim prtljagom, ili 300 evra sa čekiranim prtljagom od 23kg. Nešto skuplje konekcije imali su kompanije Turkish i Lufthansa. Najbrže se stiže, tj najbolju konekciju ima Turkish, ali svakako proverite kako ostale kompanije stoje sa vremenom u transferu. Kada putujete regularnim kompanijama, prtljag direktno ide na krajnju destinaciju, te kod transfera morate preći samo iz aviona u avion, sa izlaza na drugi izlaz.

Postoji opcija da se dođe i niskobudžetnom kopmpanijom Pegasus, preko Istanbula. Povratnu kartu sam našao za 140 evra gde je uključen ručni prtljag do 8kg. Čekirani prtljag se doplaćuje obično oko 20 do 30 evra po smeru, tačnu cenu možete sasznati na njihovom sajtu pri kupovini biranjem više tarife. Ukoliko do krajnje destinacije idete Pegasusom, prtljag će direktno ići tamo kao i kod klasičnih kompanija.

BUDIMPEŠTA / ZAGREB / PRIŠTINA > TBILISI
Iz Budimpešte i Zagreba postoje iste opcije što se tiče klasičnih avio kompanija, Turkish, Aegan, Lufthansa, pa pogledajte na njihovim sajtovima, dok se kod Budimpešte i Prištine mogu naći i letovi kod niskobudžetne kompanije Pegasus.

Kako do Kutaisija? Još jedan super način da dođete do Gruzije a da nije glavni grad.

BUDIMPEŠTA > KUTAISI avionom od 45 evra + transfer
Iz Budimpešte do Gruzije možete stići i direktnim letom, niskobudžetnom kopmanijom WizzAir. Postoje fenomenalne cene a ja sam povratnu kartu ugrabio za fenomenalnih 45 evra (mali ručni prtljag uključen, za veći prtljag ili čekirani morate doplatiti, sve cene se nalaze na sajtu pri rezervaciji leta). Let traje tri sata.

Iz Srbije do aerodroma u Budimpešti možete doći kombi prevozom, usluga od vrata do vrata. Pokupe vas na adresi i voze na aerodrom, kasnije sačekaju pri sletanju i vraćaju kući. Putujete zajedno sa još nekoliko putnika te se svi polasci određuju u skladu sa svima. Možete izabrati između tri prevoznika: Terra, Gea ili Pexon, svuda su cene slične i kreću se oko 50 evra za povratnu vožnju.

PODGORICA > KUTAISI
Evo jedne opcije kako možete stići do Gruzije iz Podgorice koristeći niskobudžetne kompanije. Svaku kartu morate posebno kupiti. Najjeftinije što sam našao sa ručnim prtljagom bila je karta povratna od 220 evra. Za veći kabinski prtljag i čekirani prtljag cene su više. Kod kupovine ovakvih karata obratite pažnju da su obe karte istog smera istog dana te da između letova ima dovoljno vremena za transfer. Prtlja ukoliko imate čekirani morate sami uraditi transfer sa jednog na drugi let, preuzeti sa prvog i predati na drugi let.
Podgorica > Memingen > Kutaisi (WizzAir)
Kutaisi > Krakov (WizzAir), Krakov > Podgorica (Ryanair)

Kako od aerodroma do grada?

Tbilisi
Taksi od aerodroma do grada košta oko 8 evra. Autobus broj 37 saobraća od aerodroma do centra grada, železničke stanice. Cena karte je manje od evro. Ruta: Glavna železnička stanica, Trg Heroja, Melikishvili ulica, Rustaveli avenija, Trg Slobode, Kakheti autoput i aerodrom.

Kutaisi
Taksi od aerodroma do grada košta oko 5 evra. “Maxim” taxi ima svoju aplikaciju gde možete poručiti taksi i uneti krajnju destinaciju.

Kutaisi > Tbilisi
Postoji i autobus sa aerodroma Kutaisi do Tbilisija. Kompanija Geogian Bus ima sajt na engleskom i sve karte možete pazariti online.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *