Kako do Dablina?

Viza za Irsku
Viza za Irsku košta 60 evra za jedan ulazak ili 100 za više. Traje 90 dana. Sve detalje oko viza možete pronaći na sajtu Klub putnika.

BUDMPEŠTA > DABLIN od 50 evra + transfer do Budimpešte
Niskotarifna kompanija RyanAir ima svakodnevne direktne  letove iz Budimpešte do Dablina. Let traje oko tri sata. Cene povratnih karata u najnižoj tarifi se kreću od 50 evra naviše. Iz Srbije do aerodroma u Budimpešti vozi nekoliko kombi prevoznika: Pexon, Gea, Terra. U pitanju je usluga od vrata do vrata, dolaze po vas na adresu i voze do terminala i nazad. Cena iz Beograda je 50 evra (povratna karta).
Pored direktnog leta možete pretražiti i letove iz Budimpešte preko Geteborga Brisela ili Londona, isto kompanijom RyanAir, čak je nekada jeftinije od direktnog leta, već od 45 evra za povratnu kartu. Kombinujte svakako kako vam odgovara, možete u jednom smeru presedati a vratiti se direktnim letom ili obrnuto, uglavnom pronadjite najbolju opciju za vas.

SOFIJA > DABLIN od 40 evra + transfer do Sofije
Ukoliko živite u južnijem delo naše zemlje, mnogo lakše i brže je da do Dablina stignete direktnim letom iz Sofije, tri puta nedeljno, u trajanju od četiri sata. Kompanija RyanAir. Iz Niša i Beograda postoji kombi prevoz od vrata do vrata do aerodroma u sofiji, prevoznika Pexon. Nekada se jeftine karte iz Sofije mogu naći sa presedanjem u Londonu iste kompanije, pa možete proveriti i tu pciju ukoliko su direktni letovi u periodu kada putujete skuplji.

BEOGRAD > DABLIN od 65 evra
Iz Beograda do Dablina je najbolje stići presedanjem, kombinacijom niskobudžetnih kompanija WizzAir i RyanAir. Evo nekih predloga i opcija:
Beograd > London (Wizz), London > Dublin (Ryan)
Beograd > Goteborg (Wizz), Goteborg > Dublin (Ryan)
Beograd > Eindhoven (Wizz), Eindhoven > Dublin (Ryan)
Dublin > Goteborg (Ryan), Goteborg > Beograd (Wizz)
Dublin > Eindhoven (Ryan), Eindhoven > Beograd (Wizz)
Dublin > Paris (Ryan), Paris > Beograd (Wizz)

NIŠ > DABLIN od 60 evra
Niskobudžetnom kompanijom RyanAir, sa presedanjem lako možete doći do Irske. Evo i nekih kombinacija kako možete sprovesti u delo:
Niš > Milano > Dublin
Dublin > Bratislava > Niš
Dublin > Beč > Niš
Dublin > Milano > Niš
Ka Dablinu najbolja konekcija je preko Milana, a u povratku s obzirom da je niskobudžetna kompanija te da povratne karte ne postoje, možete se vratiti i preko Beča ili Bratislave ukoliko su karte povoljnije. Cene se mogu naći već od 60 evra za povratno putovanje u najnižoj tarifi.

Aerodrom u Dablinu
Po dolasku u Dablin možete pazariti “leap” karticu za gradski prevoz gde imate neograničen broj vožnji za jedan, tri ili sedam dana. Cene su 10, 19.50 ili 40 evra. Na izlazu sa terminala postoji stajalište za autobuse 747 i 757 koji voze do centra Dablina. Pojedinačna karta košta 2.70 evra za ovu rutu. Putovanje traje oko 35 minuta do grada. Aplikacija i sajt preko koje najlakše možete videti kojim prevozom stići do željene destinacije je Hit The Road.

RyanAir
Standard tarifa: ručni prtljag (40cm x 20cm x 25cm). Karta se ne može refundirati, čekiranje isključivo online.
Plus tarfifa (skuplja oko 20e po smeru): dva ručna prtljaga + čekirana torba 20kg + prioritetno ukrcavanje + rezervacija sedišta. Čekiranje online.
FlexiPlus tarifa (skuplja oko 45e): prioritetno ukrcavanje, dva ručna prtljaga + brza linija na bezbednosnoj proveri + čekirana torba + čekiranje na aerodromu + fleksibilnost kod promene karte ili otkazivanja.

WizzAir
Basic tarifa: ručni prtljag u kabini (40x30x20 cm), čekiranje isključivo online do dva dana unapred.
WizzGo tarifa (skuplja 45e po smeru): ručni prtljag + torba 20kg + biranje sedišta + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
WizzPlus tarifa (skuplja od osnovne za 65e po smeru): ručni prtljag + 32kg torba + fleksibilnost promene karte, refundacija novca na wizz račun + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
Ukoliko na osnovnu tarifu želite da dodate samo prtljag od 20kg, cena je oko 35 evra po smeru doplata.

3 Replies to “Kako do Dablina?”

    1. Svaka avio kompanija ima svoje regulative da li smete i koji su uslovi za putovanje sa kućnim ljubimcem, tako da je najbolje da kompaniju sa kojom želite putovati pitate lično ili na sajtu pročitate njihove regulative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *