Besplatne atrakcije u Beogradu

Šta možemo besplatno obići ili raditi u Beogradu? Evo nekih predloga:

1. Narodni muzej je nedeljom od 10 do 18h otvoren za posetu bez plaćanja karte. Ponedeljkom je muzej zatvoren.

2. Kao i većina gradova, Beograd takođe ima da ponudi besplatne pešačke ture, postoji nekoliko opcija na njihovom sajtu pa se informišite i prijavite za neku!

3. Muzej savremene umetnosti nudi posetiocima besplatan ulaz svake srede.

4. Botanička bašta “Jevremovac” nudi besplatan ulaz sledećim kategorijama – trudnicama, osobama sa posebnim potrebama, deci do 8 godina kao i studenti svih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

5. Etnografski muzej takođe ima slobodan ulaz za pojedinačne posete nedeljom.

6. Muzej istorije Jugoslavije: besplatan je ulaz svakog dana za decu do 10 godina, kao i za sve građane svakog prvog četvrtka u mesecu od 16 do 18h. Celog dana 4. i 25. maja.

7. Narodnu skupštinu Republike Srbije možete posetiti svake prve subote u mesecu, uz predhodnu najavu kod Turističke organizacije Beograda, broj telefona se nalazi na sajtu.

8. U sklopu parka na Ušću, postoji i viteški deo koji je nastao na inicijativu udruženja Srpski vizezovi. Ovde možete isprobati srednjovekovno oružje, bacanje koplja, sekire ili buzdovana, videti kako izgledaju sprave za opsadu gradova, nadmetati se u disciplinama viteškog desetoboja. Neke discipline se naplaćuju dok su neke besplatne. Takodje postoji i plovidva rekom u sklopu programa!

9. Besplatan ulaz u Zoološki vrt grada Beograda imaju sva deca sa invaliditetom u pratnji jedne odrasle osobe.

Za više ovakvih postova i ideja pratite me na instagramu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *