Kako do Barselone?

Zapratite moj instagram nalog.

BEOGRAD > BARSELONA od 115 evra 
Sa presedanjem na ovoj relaciji možete leteti kopmpanijama Lufthansa, Swiss i Alitalia. Presečan let sa presedanjem traje oko 4 do 5 sati. Cene povratnih karata se kreću od 159 evra naviše.
Direktan let od marta do kraja oktobra ima niskobudžetna kompanija Vueling, dva puta nedeljno leti do Barselone, gde se povratne karte kreću od 115 evra za najnižu tarifu koja uključuje jedan ručni prtljag + manju torbu. Za čekirani kofer, rezervaciju mesta ukoliko želite doplata je oko 50 evra za povratnu kartu.

NIŠ > MILANO > BARSELONA od 60 evra 
Kompanijom RyanAir možete stići do Barselone iz Niša sa presedanjem u Milanu. U pitanju je niskobudžetna kompanija tako da ne možete kupiti karte odjednom do krajnje destinacije već svaku posebno. Razmak izmedju letova je dovoljan uglavnom oko 5 sati. Povratne karte se kreću sve ukupno već od 60 evra u najboljem slučaju za najnižu tarifu. Pre kupovine proverite sve letove na svim relacija koliko koštaju i da li se poklapaju vremena.

BUDIMPEŠTA > BARSELONA od 45 evra + transfer do Budimpešte
Povratna karta na letu do Barselone, kopmanije RyanAir se može naći već od 45 evra za najnižu tarifu. Letovi su svakodnevni i traju oko dva i po sata. Iz Srbije do Budimpešte postoji nekoliko kombi prevoznika koji vas voze do aerodroma od adrese koju navedete. Kada sletite, čekaju vas i vraćaju na istu adresu. Cena je 50 evra za povratnu kartu. Kompanije su Terra, Gea i Pexon.

SOFIJA > BARSELONA od 40 evra + transfer do Sofije
Ukoliko živite u južnom delu Srbije, dobra opcija i jeftinija je da letite iz Sofije kompanijom RyanAir. Iz Beograda i Niša postoji takodje kombi prevoz kompanije Pexon, vrata do vrata, voze vas direktno na aerodrom i vraćaju sa njega.

PODGORICA > BARSELONA od 60 evra
Iz glavnog grada Crne Gore postoji direktan let kompanije RyanAir do Barselone dva puta nedeljno. Karte za najnižu tarifu se kreću već od 60 evra naviše.

RyanAir
Standard tarifa: ručni prtljag (40cm x 20cm x 25cm). Karta se ne može refundirati, čekiranje isključivo online.
Plus tarfifa (skuplja oko 20e po smeru): dva ručna prtljaga + čekirana torba 20kg + prioritetno ukrcavanje + rezervacija sedišta. Čekiranje online.
FlexiPlus tarifa (skuplja oko 45e): prioritetno ukrcavanje, dva ručna prtljaga + brza linija na bezbednosnoj proveri + čekirana torba + čekiranje na aerodromu + fleksibilnost kod promene karte ili otkazivanja.

TEMIŠVAR > BARSELONA od 65 evra + transfer do Temišvara
Iz Temišvara, niskotarifna kompanija WizzAir leti do Barselone, gde se povratne karte kreću već od 65 evra za najnižu tarifu. Iz Srbije do Temišvara postoji kombi prevoz nekoliko prevoznika koji voze od vrata do vrata. Terra, Gea i Pexon, cene povratnih karata je 30 evra.

WizzAir
Basic tarifa: ručni prtljag u kabini (40x30x20 cm), čekiranje isključivo online do dva dana unapred.
WizzGo tarifa (skuplja 45e po smeru): ručni prtljag + torba 20kg + biranje sedišta + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
WizzPlus tarifa (skuplja od osnovne za 65e po smeru): ručni prtljag + 32kg torba + fleksibilnost promene karte, refundacija novca na wizz račun + prioritetno ukrcavanje + čekiranje na aerodromu ili online do mesec dana unapred.
Ukoliko na osnovnu tarifu želite da dodate samo prtljag od 20kg, cena je oko 35 evra po smeru doplata.

Aerodrom u Barseloni
Aerobus vozi na ovoj relaciji po ceni od 6 evra po smeru, putovanje traje oko 30 minuta do grada. Ukoliko ne idete u sam centar, najbolja opcija je da idete metroom, gde karta košta 4.5 evra i možete preći na sve ostale linije u gradu.
Taksi od aeordoma do grada košta oko 35 evra po smeru. Ukoliko vas ide četvoro, cena je sasvim solidna kada podelite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *